Skip to content

Избор на гнайс за облицовки или подови настилки

Избор на гнайс за облицовки или подови настилки

Облицовките  и подовите настилки трябва да са красиви и издръжливи. Те трябва да имат дългото време експлоатационен живот. На този критерии отговаря гнайс Ивайловград.

Видове плочи и разфасовки гнайс

Гнайсът може да се намери в разнообразни форми. Това го прави адаптивен за различни конструкции. Има го във форми за павета, плочи, кости, всякакви изрезки. Всеки вид е подходящ за облицовки и подови настилки, за всякакви цели.

Многоъгълни плочи

Тези плочи имат неправилна форма и това помага да се пресъздадат облицовки от естествени материали и подовите настилки. Това прави старите български къщи още по-автентични и неподправени. Дебелината им варира между 1,5 и 4,5 cm.

Подреждане на плочите с неправилна форма се реализира по-трудно от това да имат правилно оформени краища. Тук обаче нещата се компенсират с автентичния чар, който се придават на екстериора и интериора.

Това позволяват да бъдат използвани и отделни плочи за акценти на пода и стените.

Изрязани плочи

Изрязаните плочи са подходящи за облицоване на подови настилки и предварително обработени. Дебелината при тях варира между 1,5 и 2,5 см. Различават се по ширини, която може да е между 10 и 30 см.

Тук най-често срещаната трудност може да се появи при монтажа, подреждането им. От друга страна това позволява по-креативен поглед и повече гъвкавост в аранжировките.

Плочи подови настилки Gneiss

Плочите Gneiss за подови настилки са широки между 35 и 40 cm и дебели между 3 до 5 cm. Различията им също могат да работят в полза за строителя.

Дебелината им също ги прави подходящи за аранжиране на пътеки, като тук е позволено да се оставя място, фуга, в която може да се засадят цветя или трева. Разбира се, това може да стане, между самите плочи.

Изрезки от гнайс

Изрезките от гнайс са много често срещан избор за подплата. Те са изрязвани едностранно и са продукт на изсечения камък. Дебелината им е между 1 и 1,5 cm. Имат различни размери, така че ще отнеме време за подреждането им. За разликата в дължината на отделните изрези, те естествено ще добавят красота и ще се представят като атрактивни покрития.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email