Skip to content

Какъв материал да изберем за довършване на фасадата на сградата – камък гнайс

Какъв материал да изберем за довършване на фасадата на сградата – камък гнайс

Много от нас си задават въпроса: Трябва ли, да обръщаме толкова много внимание в дизайна на фасадата и защо е толкова популярен, т. нар. камък гнайс? Толкова ли, е важен външният вид на фасадата на една къща? Определено, това е нещо необходимо и важно.

Уникалният вид на вашето имение е един вид визитна картичка. Това, на какъв материал да се даде предимство при облицовка на фасадата, фоайето на входа и други архитектурни елементи на сградата, както и какъв естествен камък гнайс или негов изкуствен аналог да избираме, сега ще разгледаме:

Напоследък все по-често селските къщи са облицовани изключително с естествен камък и това не е случайно. Човечеството използва камък в строителството повече от едно хилядолетие. Предимствата на този материал са очевидни: той не се замърсява, не избледнява на слънце, не се руши.

Спомнете си красотата на архитектурите от миналото и величието на древните замъци в Европа. В архитектурата на различни стилове и тенденции винаги са били широко използвани такива естествени материали като мрамор, гранит, травертин, варовик и други.

Изберете естествен камък за облицовка на фасадата и вашата селска къща ще изглежда достойно. Тя ще е добре поддържана, солидна, луксозна, както днес, така и след 50 години по-късно.

Обърнете внимание на правилния подбор на материали. Отношение към желанията на клиента, високата квалификация от специалисти и самите материали за облицоване на къщи с камък гнайс. Всички тези критерии са най-добрите гаранции за уникалността в дизайна на вашия дом.

На пазара се предлага богат избор от облицовъчни плочки от естествен камък. Те са различни по цвят, текстура и цена. Варовикът, също има редица предимства. Цветовата палитра варира от бяло и сивкаво до черно, камъкът е лесен за обработка. В декорацията на фасадата от нея се правят декоративни елементи, които също се използват като основен облицовъчен материал.

Отличен за съвременните жилища е камъкът гнайс. Той е сред най-търсените и избирани, както в масовото строителство, така и за луксозни имоти.

Бихме искали да обърнем вашето внимание на още един прекрасен камък – травертин. Древните римляни са го облагодетелствали за създаването на великолепен интериор и облицовката на външните стени. И днес, именно той се използва по-често за облицовка на фасадите на имения и селски къщи. Плочките в топли слънчеви цветове правят къщата лека и грациозна. Е, каменните плочки, изработени от гранит и камък гнайс от различни нюанси, са най-практичното и уважавано решение. Те са чудесен вариант за декориране на интериори, външни фасади и дори мазета.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email