Skip to content

Камъкът гнайс използван в стените –предимства

Камъкът гнайс използван в стените –предимства

Старите традиции у нас в строителството все повече залагат на естествени материали. Камък, желязо и дърво са в основата на всяка висококачествена и елитна къща. Те служат за облицоване и създаване, както на вътрешния интериор, така и на външния декор.

За стени, този камък е най-правилният избор. Той съчетава естествена привлекателност и здравина.  Тук е мястото да си припомним безупречната облицовка на стените на къщи с гнайс. Такива могат да се видят много в Етъра, етнографския комплекс.

Видовете облицовъчни камъни гнайс за стени се добиват в района на Ивайловград.

Така, ако планирате ремонт и искате да оживите интериора, изцяло или частично, този камък ще придаде повече чар и уют.

Предимства на гнайс камък за стени

Красотата на камъка от Ивайловград идва в двата цвята – златисто-розово и сребристо-сиво. Всички нюанси са универсални и подходящи за изграждане на екстериори.

Силата, здравината и качеството на гнайса са гаранция за дълго съхранение на вида и целостта на облицовката. Те са подходящи, както за външни, така и за вътрешни облицовки на стени. Гнайсът е материал, който съхранява здравината си, не е чуплив и не гние. В съставът на гнайса има гранит, който му придава отлична здравина. По право, гнайсът от района на Ивайловград се добива от големи дълбочини, а това също е гаранция за безупречна здравина. Той е устойчив на химически влияния и екстремни температури, а също и устойчив на огън и силна топлина.

Многоъгълните плочки могат да са в различни големини, а това позволява ако търсите старомоден чар, да изберете именно този вид гнайс за облицовка на стени.

Камъкът позволява да бъде изрязван, обработен и по този начин да приляга на определени плочи.

Интересно решение е облицовката с изрезки и кости. Подобни малки парчета са лесни за подреждане. Те създават стабилна подплата и впечатление за стена, изградена изцяло от камък.

Изборът на камък гнайс е екологичен и лесен за обработка. Екстракцията не пречи на околната среда. Когато се вмъква е за предпочитане. Той намалява използването на изкуствени облицовки.

Облицоването на стени с гнайс камъни от Ивайловград, гарантира дълготрайна красота и естествен чар. Обшивките с него са много издръжливи и устойчиви на различните температури и химически влияния. С него се гарантира липсата на изкривяване или напукване, дори при изключително студено време или при рязка смяна на температурите.

Ивайловградският камък радват окото, независимо какво избирате. Дали това ще са многоъгълните или изрязани плочки, изрези или кости. С него стените ще блестят в прекрасни и многообразни нюанси, както отвън, така и отвътре.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email