Skip to content

Иновация в камъка гнайс

Иновация в камъка гнайс

Ако трябва с няколко реда да представим характеристиките на камък гнайс, то описанието му може да изглежда така:

Представете си няколко реда от колекция камъни, всеки от които подчертава ненадминатия лукс на детайли и барелеф, излъчва уникално топла светлина и сложна атмосфера на интериора.

Особеност в създаването на такива каменни панели е сложността на тяхното възпроизвеждане. Всеки елемент е изпълнен като произведение на изкуството. Всеки, дори и най-малкият детайл е внимателно изработен. Ето защо, този камък за облицовка успява да създаде не само разпознаваема марка по целия свят, но и да внесе невероятни стилистични решения в живота. Такива позволяват да направите дома си стилен и наистина уникален.

Облицоване на къщи с камък гнайс – Хидрофобизация на фасада от естествен камък. Очевидно е, че фасадата от естествен камък изисква някаква обработка, за да може да служи в продължение на десетилетия и да има същия атрактивен външен вид. Ето защо, се използват специални импрегнации за защита на фасади. Такива са предимно от естествен варовик, пясъчник, травертин и други естествени материали, както и декоративни фасадни елементи. Сам по себе си, процесът се нарича хидрофобизация. По същество това е обработка на каменна повърхност срещу влага и външно замърсяване. Това позволява да се грижите за фасадата в бъдеще, да я подредите, да актуализирате външния й вид без особено големи финансови разходи. Разбира се, процесът на хидрофобизиране на фасада от естествен камък гнайс не се изисква или е необходим. Това се налага само понякога в суровите и нестабилни климатични условия на даден регион. Тогава е препоръчително и определено няма да е излишно. Това правило важи, особено за камък с по-малко трайни от травертина, пясъчника, варовика, както и някои видове мрамор или доломит.

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email