Skip to content

ЗА камъка гнайс

Гнайсът е често срещан и широко разпространен вид скала, отнасяща се към метаморфните скали с висока степен на регионален метаморфизъм. Обикновено гнайсът е съставен от фелдшпат , гранати, андалузит, кварц и слюда. Цветът на скалите се определя от минералите които съдържат. Според произхода си се разделят на ортогнайси и парагнайси . Това са едрозърнести (едрина до няколко милиметра) с ивичеста и шийстозна текстура скали. Те са фундаменталната скала за Източните Родопи(района на Ивайловград). Камъкът от този район е с доказани качества и здравина. Той е един от най-използваните в строителството за облицовка, настилка, зидария, декорация и много други .

Previous
Next

Предимства на камъка гнайс предлаган от нас

  • Минералният му състав и почти нулева хигроскопичност го предпазват от появата и разпространението  на неприятните лишеи, мъхове и гъби, които често се появяват при бетонните настилки, порестите и песъчливи естествени камъни и други.
  • Устойчивост на атмосферни условия, соли и химикали, които се употребяват за почистване на пътищата през зимата.
  • Качественият гнайс има същата якост на натиск и ниска износоустойчивост като гранита и мрамора, която е около 6 пъти по-голяма от пясъчника и доста по-голяма от керамичните облицовки и настилки.
  • Нашият гнайс няма нужда от допълнителна обработка с лакове и инпрегнанти, за да бъдат запазени неговите качества и вид с времето ; така той е по-изгоден от някои други продукти с по-ниска цена, но с допълнителни разходи за поддръжка.
  • Всички наши продукти са от 100% естествен камък и могат да бъдат използвани многократно. След демонтаж камъните трябва да бъдат почистени и измити с топла вода, като се използва телена четка (ръчна или механична) преди повторния монтаж, за да се отстранят остатъците от лепила и други материали.